Byta Tak Själv

Takbyte plåttak sundsvall

Att byta tak är en betydande förbättring för varje hem, oavsett var i Sverige du befinner dig. Med det svenska klimatets krav på hållbarhet och kvalitet, är det viktigt att välja rätt material och partner för ditt takprojekt. Profilplåt står som en ledande aktör i branschen, och erbjuder en lösning som förenklar processen att välja och installera ett nytt tak. Denna guide går igenom stegen i att byta tak själv och visar hur Profilplåt kan underlätta denna process.

Varför välja plåttak när du ska byta tak?

Plåttak är idealiska för det svenska klimatet med dess hållbarhet och lång livslängd. De är motståndskraftiga mot extrema väderförhållanden och erbjuder samtidigt estetisk attraktion. Dess energieffektivitet minskar uppvärmningskostnaderna, vilket gör dem till ett klokt val för miljömedvetna hushåll.

Förberedelser: Nyckeln till ett Framgångsrikt Takbyte

En noggrann inspektion och planering är nödvändig innan du påbörjar ditt takbyte. Det är viktigt att känna till takets nuvarande skick, materialtyp, taklutning och dimensioner. Dessa detaljer påverkar mängden material som behövs och planeringen av arbetet. Profilplåt erbjuder detaljerade lägganvisningar och rådgivning för att säkerställa att du är väl förberedd för ditt projekt.

Steg-för-Steg: Byta Tak med Profilplåt

Plåttak från Profilplåt är idealiska för det svenska klimatet. De erbjuder hållbarhet och livslängd, är resistenta mot extrema väderförhållanden, rost och korrosion, och adderar estetisk charm till ditt hem. Deras energieffektivitet är också en signifikant fördel - de reflekterar solens strålar, vilket kan minska uppvärmningskostnaderna.

 1. Bygg Arbetsställning och Planering: Säkerställ att du har alla nödvändiga material och verktyg. Detta inkluderar byggställning, presenningar, råspont eller skivor, underlagsduk, takfotsplåtar, läkt, och naturligtvis, plåttak från Profilplåt med alla tillbehör du behöver för att lägga taket.
 2. Inspektion och Mätning: Bedöm ditt nuvarande tak och dess struktur. Mät taklutningen och ytan för att bestämma mängden material som behövs. Vi hjälper dig att räkna på alla mått och tar fram det som behövs.
 3. Rivning av Gammalt Tak: Var noggrann och försiktig när du tar bort gammalt material. Detta steg är avgörande för att säkerställa en jämn yta för det nya taket.
 4. Förbereda och Lägga Nya Material: Lägg underlagsduk, strö- och bärläkt, och slutligen takplåten
 5. med hjälp av Profilplåts detaljerade anvisningar.
 6. Montering och Färdigställande: Sätt upp vindskivor, vindskiveplåt, och hängrännor. Kontrollera även att säkerhetsanordningar som takstege och snörasskydd är på plats.
 7. Professionell Avslutning: För speciella områden som kräver specialanpassningar, såsom runt skorstenar eller andra genomföringar, kan det vara klokt att anlita en plåtslagare. Detta säkerställer att arbetet utförs korrekt och håller högsta standard.

Fördelarna med att göra ditt takbyte med Profilplåt

 1. Kostnadseffektivt: Genom att utföra arbetet själv kan du spara på arbetskraftskostnader.
 2. Kvalitetsmaterial: Profilplåt erbjuder högkvalitativa, svensktillverkade plåttak som är designade för att hålla.
 3. Anpassningsbart: Oavsett ditt hem och dess specifika behov, har Profilplåt lösningar som passar.
 4. Miljövänligt: Med energieffektiva och hållbara material bidrar du till en mer hållbar framtid.
 5. Support och Rådgivning: Profilplåt erbjuder personlig support och hjälper dig med att räkna ut och leverera all material för ditt nya plåttak.

Profilplåts Kvalitetsgaranti

 1. Långsiktig Investering: Våra plåttak erbjuder enastående hållbarhet och livslängd, vilket gör dem till en kostnadseffektiv lösning på lång sikt.
 2. Minimalt Underhåll: Till skillnad från traditionella takmaterial kräver plåttak från Profilplåt minimalt underhåll, vilket sparar både tid och pengar.
 3. Färggaranti: Du får 20 års färggaranti när du handlar ditt tak hos oss!

Få en gratis offert på ett plåttak inklusive alla tillbehör:

Är du redo att byta tak? Klicka här för en kostnadsfri offert som innehåller allt ifrån de minsta muttrarna till sjävla takplåten. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt takbyte och garanterar en smidig och enkel upplevelse.

© 2024 Profilplåt i Sverige AB. All right reserved.
Integritetspolicy
Powered By
Franzens Leads